Halkbank Tarım Kredisi Nasıl Alınır

Bir ülkenin özellikle tarım alanında kendi kendine yetmesi oldukça önemlidir. Bunun içinde tarım faaliyetlerinin her fırsatta desteklenmesi, üretimin arttırılması şarttır. Gerekli araç gereçlerin modernizasyonunu sağlamak isteyenlere, diğer ülkelerdeki çiftçilerin imkanlarıyla daha kolay rekabet edebilmeleri açısından destek olunmalı, bu sayede çiftçilerimiz gerekli üretim kapasitesine yükselmeleri sağlanmalıdır. Halkbank tarım kredisi bu hususlarda uzun yıllardır çiftçilere kaynak sağlamakta, tarım alanına giren pek çok faaliyette yanlarında olarak destek olmaktadır.

Halkbank Tarım Kredisi İmkanları

  • Traktör ve Tarım Aletleri Alım Kredisi: 60 aya kadar vade seçeneği olan bu kredide sıfır traktörler için KDV dahil fiyat üzerinden değerlendirme yapılarak % 70 oranında kredi sağlanmaktadır. 2. el de ise kasko bedeline yansıyan tutarın en fazla % 50’si oranında kredi desteği verilir. Ayrıca sıfır biçerdöver, pamuk toplama ve pancar sökme makineleri için de % 70 oranda kredi verilir.
  • Sera İşletmeleri İçin Destek Kredisi: Yeni sera kurmak ya da mevcut serasını büyütmek için isteyenlere sunulan bu kredi imkanı 24 al ile 48 ay arasında vadelerle kullandırılır. Yeni kurum yapacaklar 48 ay, büyütmek isteyenlere de 24 ay vade imkanı sunulur. 6 ay ile 1 yıl arasında ertelenme özelliği de mevcuttur.
  • Topraksız Tarım Kredisi: Sera ısıtma ve sulama sistemleri, iklimlendirme ve fog sistemleri ile ısı perdesi, jeneratör tedariği gibi alanlarda kullandırılan kredi türüdür. Kredi tutarı proje ile bir bütün arz ettiğinden bir üst sınır yoktur. Vadeler ise 2 yıl ile 5 yıl arasında sınırlandırılmıştır.
  • Tarım Sulama Kredileri: Hasat verimini arttırmak amacıyla verilen kredi türü olup kişiler yanında firmalar da yararlanabilir.

 Tarım Kredisi Alım Şartları

Gerekli şartları yerine getiren her çiftçi yukarıda belirtilen kalemlerden birine başvurduğu takdirde Halkbank Tarım Kredisi yardımından yararlanabilir. Bunun için gerekli belgelerin başında kısa adı ÇKS olan Çiftçi Kayıt Belgesi gelmektedir. Ayrıca üzerinde faaliyet yapılacak alanın tapu veya kira sözleşmesinin de sunulması şarttır.  

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir